Onze koffie

Wij werken samen met twee Nederlandsche koffiebranders die voor ons de koffiebonen inkopen en zodoende ook de kwaliteit kunnen controleren, maar ook de door ons samengestelde en afgegeven smaak en brandprofielen bewaken en naleven.

Je zult begrijpen dat wij een constante kwaliteit en smaak willen leveren, maar dat we hier wel met een natuurproduct te maken hebben die onderhevig is aan weersomstandigheden de smaak beinvloeden. Wij voeren verschillende soorten koffiebonen met uiteenlopende smaken en van verschillende landen.

Hierdoor zijn we minder afhankelijk van natuurinvloeden en kunnen we meer met verschilende smaken werken.

De verschillende soorten bestaan vrijwel allemaal uit Arabica koffiebonen en verschillen van single origin tot melanges en van directtrade tot biologisch. Stuk voor stuk uitgebalanceerde smaken die de gebruiker blij maken met een prachtige smaakbeleving. Zelf hebben wij in onze eigen schenkerij 5 soorten koffiebonen in de molens staan waaronder een geweldig mooie dekaf (cafeinevrij) Ook op die manier voeren wij dus een constante kwaliteiscontrole uit.

 

Mooi detail is dat wij inmiddels met een heel nieuw type koffiebrander werken, deze gebruikt 80% minder aardgas en dus veel minder vervuilend voor het milieu. Bijkomend voordeel is dat we met deze brander ongeveer 25 graden lager kunnen branden omdat er geen naverbranders in zitten maar de warme lucht wordt hergebruikt. Eigenlijk roosteren we meer dan we branden en dit komt de smaak zeker ten goede omdat er meer smaak overblijft.

 

Ben je opzoek naar mooie koffie voor op de zaak, kijk dan in onze webshop met speciaal gebrande koffiebonen voor bedrijfs en horeca koffiemachines. Mocht jou keus en onverhoeds niet bijstaan of heb je vragen contact ons even er is veel mogelijk.

Heb je interesse in een stukje koffiegeschiedenis klik hier.