Onze koffie

Wij werken samen met twee Nederlandsche koffiebranders die voor ons de koffiebonen inkopen en de kwaliteit controleren maar ook kunnen  garanderen. Zij bewaken ook de door ons samengestelde en afgegeven smaak en brandprofielen. Een dubbele controle dus op de koffie die wij verwerken en leveren.

Je zult begrijpen dat wij een constante kwaliteit en smaak willen leveren, maar dat we hier wel met een natuurproduct te maken hebben die onderhevig is aan weersomstandigheden die smaak beinvloeden. Wij voeren verschillende soorten koffiebonen met uiteenlopende smaken en van verschillende landen, hierdoor zijn we minder afhankelijk van natuurinvloeden en kunnen we meer met verschilende smaken werken.

De verschillende soorten bestaan vrijwel allemaal uit Arabica koffiebonen en verschillen van single origin tot melanges en van direct trade tot biologisch. Stuk voor stuk uitgebalanceerde smaken die de gebruiker blij maken met een prachtige smaakbeleving. Zelf hebben wij in onze eigen schenkerij 5 soorten koffiebonen in onze koffiemolens staan waaronder een geweldig mooie decaf (cafeinevrij) Ook op die manier voeren wij dus een constante kwaliteiscontrole uit. (wist je dat we diverse malen zijn uitgeroepen tot beste koffiezaak van Delft maar ook van Zuid-Holland)

Mooi detail is dat er inmiddels met een heel nieuw type koffiebrander gewerkt wordt, deze gebruikt 80% minder aardgas en dus veel minder vervuilend voor het milieu. Bijkomend voordeel is dat deze brander ongeveer 25 graden lager kan branden omdat er geen naverbranders in zitten en de warme lucht wordt hergebruikt. Eigenlijk wordt er meer geroosterd dan we branden en dit komt de smaak zeker ten goede.

Ben je opzoek naar mooie koffie voor op de zaak, kijk dan in onze webshop met speciaal gebrande koffiebonen voor bedrijfs en horeca koffiemachines. Heb je vragen over bijvoorbeeld welke bonen bij jou op de zaak contact ons dan even er is veel mogelijk.

Heb je interesse in een stukje koffiegeschiedenis klik hier.